Året som gick

2011 har gått snabbt men ändå innehållit mycket, året började med mig och Sarah på Kuala Lumpurs gator och slutar på en strand i Filippinerna tillsammans med Simon. Jag har haft ett bra år, ett händelserikt år.
- Slutet på min och Sarahs resa, månderna i Nya Zealand, resan till söderhavet, sommaren i Norge, vinterns resa och de 2 månaderna jag fått hemma i Luleå. Jag tycker om när mina års bokslut är innehålls rika, då känns året extra världefullt på något sätt. Minnesvärt. Jag tycker om att samla på minnen, fina minnen och framförallt  lärorika minnen.
-
Får se vad 2012 har att lura på, för om jag känner mig själv rätt så finns alltid nya äventyr bakom dörren.
Men nu är Simon lagom nyårsfull vid min sida här på balkongen, ska hälla i han lite vatten innan vi säger God natt :)

Det kliar!

Mina vägglöss bett, eller loppbett (vet inte vilket av dom det är eftersom vi aldrig hitta själva djuret) kliar som tusan. Nya rummet verka vara bättre eftersom vi letat men inte hittat några. Sov iallafall med lampan tänt inatt eftersom lössen kommer fram om natten, och är lampan tänd kommer de inte fram har vi läst. Ikväll är det nyårs afton, vill igentligen härifrån men vi har bokat detta boende 2 dagar till så jag tror vi är fast av eonomiska skäl. Får njuta av Malapascua utanför hotellrummet resten av tiden :)

Ska till grann stranden och finslipa mina nyårs löften nu.
Gott Nytt åR!

FY, jag har blivit biten av sänglöss

Eftersom jag de senaste nätterna har fått bett över hela kroppen och knappt några myggor setts till har vi nu konstaterat att vi har bott de senaste dagarna med sänglöss. Har forskar i ämnet occh sänglöss är helt enkelt vägglöss som bor i madrassen och som kommer fram om nätterna och äter blod. Så nu har vi bytt rum, och hoppas att inga nya bett kommer imorgon för då vet jag inte var vi ska ta vägen.

I mitt forskande har jag även konstatert att vägglöss mycket gärra kryper in i resväkor och lägger ägg i kläder och kryper fram när man kommit hem igen. För att de ska dö måste kläderna tvättas i minst 60grader eller förvaras i 19- grader i 4 dygn. Båda grejerna är rätt svåra att få tag i här eftersom de mesta tvättas i kallvatten.

Så förbered en riktig sanering när jag kommer hem mamma