Försöker komma på andra tankar

Just nu genomför ja projekt "bli av med mitt sockerberoende" & det är fasligt jobbet, suget efter något sött sliter i mig. Så för tänka på något annat än smaken av choklad begav vi oss till en strand utanför Ystad, det var fint & hjälpte iallafall lite mot söt suget..
 

USA resan bokad!

Har precis bokat vinterns resa & har en såndär skönt nu ska jag ut och resa känsla i kroppen. Trippen ser ni här, första några dagar i New York för mellan landning, redan blir de 5 veckor på Hawaii & 7 veckor på USA fastland där vi ska bila runt & genomföra fältstider och besöka indianreservet.
 
 
Men ja drömmer inte bara om framtiden, har även kommit igång med skolan & idag har vi lärt oss om upptäcksresade som reste runt världen, satte flaggan i marken & deklarerade att detta land numera tillhör ex Engelska kungahuset. Och det kan ju verka konstigt att man bara kunde ta över och äga ett land där det redan bodde massa människor, men på denna tiden så ansåg man att om invånarna inte var kristna kunde de heller inte äga ett eget land. Så därför var det lätt för europer att segla världen runt och ta över land efter land.
 
Men tiderna förändras och bra är väll de.