Waikiki!

Så har resan bärt vidare mot Hawaii, idag är vi lediga så vi har tillbringat dagen på Waikiki beach, sedan tog jag & simon bussen utenför stan för att handla billigt på Wallmart. Kläder & skor var jätte billigt men maten var dyr. En påse äpplen kostade 40kr. Waikiki är som förväntat mega turistigt men här finns restaurangen i massor & massa av shopping. Vi bor just nu på ett hostel som ligger centralt, 6 bädds rum är lite sisådär men är man på klassresa så är man :)
imorgon börjar skolan 

Imagine

Idag var himlen över Manhattan grå, vad passar då bättre än ett besök på National History Museeum för att titta på dinosaurier & en blåvals kopia..
Sedan väntade en promenad i central park för att besöka John Lennons minneslund Strawberry Field.
och imorgon bär det av mot varmare delar av USA, en 11 timmar flygresa bort väntar sol, bad & skola på Hawaii

New York dag 2

New York äventyret fortsätter & igår började vi dagen med gudstjänst i en av USAs mest välbesökta kyrkor, sedan åkte vi upp i Empier State Buildning & jag var jätte höjdrädd & stod å skakade vid kanten, hann även med lunch i China town, stros på Brodway, lite shopping & på kvällen åkte vi in till Time Square för bio - Django unchainde, en riktigt bra film från slaveri tiden. Bio upplevelsen här skiljer sig år från i sverige, för i sverige sitter man tyst och stilla på sin plats, men här sprang man och köpte snacks mitt under filmen & så tjoade & klappade när det hände nått bra i handlingen. Tur att inte alla är så lika. Kultur skillnader ÄR bra!
 
 
MEN nu är det morgon & dagen har förhoppningsvis många nya kulturella skillnader att bjuda på.
Eftermiddags kaffe på hotelltaket & läckrast utsikten