New Mexico here we come!

Idag har vi tagit oss från det ena hörnet av Navajo Nation till det andra. Tog sådär 6 tim körtid & vi passerade en herrans massa öken. Men nu befinner vi oss äntligen i Gallup, New Mexico, en av Navajos största städer. På vägen hit passerade vi "4 courners" den enda plats i USA där 4 delstater möts Arizona, New Mexico, Utah & Colorado.
Igår var vi på bio & såg The Host, filmen sög (ej sevärd!) men idag körde vi av en slump förbi exakt den plats där filmen spelades in. Vid denna klippa.
och sedan så hittade vi några Hogans som är traditionella indian bostäder
 
 Glad påsk!
 

Kanot uflykt låter mycket roligare

Vi befinner oss för tillfället i Page,  en småstad i Norra arizona. Det Page är mest känt för är antiolpe canyon. Men eftersom man måste åka på en arrangerad utflykt för att se dessa & det var onödigt dyrt beslutade vi oss för att paddla in i canyonen istället. Trevlig utflykt hävdade turistbyrå tanten, det visade sig inte vara så trevligt... Kanoten var så vinglig att vi tackar gud för att vi inte välte, för att komma till den vackra canyonen skulle man paddla 2 tim, efter 1 tim gav vi upp och såg inte mer är lite sten strand.  Simon nötte bort huden på tummen & armarna var som spagetti när vi äntligen lyckades paddla tillbak till hamnen igen. Dröjer nog länge innan jag beger mej ut på kanot utflykt igen.
Efter att ha överlevt kanotfärden fick vi ändå se många vackra ting, som den fina Hourse shoe bend
Den otroligt höga & höjdskräck vänliga Glen canyon dammen
och lite snygg utsikt över Lake Powell