Resan som närmar sig sitt slut..

Vi sitter nu på flygplatsen för att starta resan hemåt igen, eftersom jag blev dålig & regnet har falit hela dagen kunde vi inte göra några av sevärdheterna vi planerat, såg istället The girl with the dragon tatoo på bio. Konstigt att vår resa kommit till sitt slut, de har gått fasligt fort men det känns samtidigt som vi vart på resande fot en evighet.
-
  • Resans sämsta: Den otroligt låga service nivån i Filippinerna, det var inte ovanligt att personalen låg och sov och såg helt frågande ut om man frågade om något eller ville beställa mat på en restaurang.
  • Resans bästa: Palawan med underbart vackra El Nido med alla barn som lekta på stränderna & det lokala livet som var en härlig mix med turistorten. Och Puerto Princessa som var den ända större stad där man kände sig trygg när man besökte markader eller gick ut på kvällen.
  • Resans roligaste: Den billiga shoppingen på Green Hill i Manila & Argyle center i Hong Kong. Och besöker på Ocan Park i HK.
  • Resans minnesvärda: De stora kontrasterna som var en del av livet i Filippinerna. Tiggade smutsiga barn utanför lyxiga shopping center, smutsiga trånga städer brevid vacker bördig landsbygd.
  • Resans bästa strand: Boracay white beach
  • Resans klaraste vatten: Bounty beach, Malapascua island
  • Resans mest konstiga upplevelse: Läkar besöket i El Nido, som innebar att besöka en förvirrad läkarens vardagsrum för att få ett sår skrapat & titta på när han undersöker Simons kissprov.
  • Resans äckligaste: Lössen på Blue coral resort på malapascua & när en mega hund bajsade på stranden och det luktade på hundra meters avstånd så jag höll på kräkas. Och 1 m från denna brutal stinkade bajshög lägger sig en tysk man och solar, utan att märka den fruktansvärda lukten av död och föruttnelse.
  • Resans chock: Resans stora chock fick jag sista dagen i Filippinerna då en filippinsk kvinna som numera bodde i sverige berättade att man aldrig skulle ta en taxi i någon av de stora städerna. Absolut inte i Cebu eller Manila eftersom typ alla chuafförer har en pistol i handskfacket och såg man rik ut tvekade de inte en sekund på att råna dej. Hon hyrde alltid privatchaufför när hon var i Filli. Vi som inte ens alltid tagit taxi från organiserade taxi stationer utan spontan hoppat på mitt på gatan har alltså haft en stor tur eftersom vi både klarat oss från rån och ficktjuveri. Vi ser kankse inte så rika ut...
Men allting har ett slut, även denna resa & väl hemma väntar något nytt. Ett oskrivet blad. Det ska givetis bli kul att komma hem till svensk god mat, en skön säng, träffa familjen med syrrans busungar i spetsen, bra tv & framförallt slippa alla insekter. Men som alltid hade det varit kul att stanna lite till.. Men det finns fler resor att planera i framtiden.

1 Carro:

skriven

Hahaha, "alla taxichaufförer har pistol i handskfacket". Vilket praktexemplar till fördom, men ganska rolig! :) Jag tar ALLTID taxi i filippinerna, och jag har minsann aldrig blivit rånad.

Kommentera här: